07 May 2013

Situasi Di Kedai Makan

Alkisahnya makan malam di luar.
Teringin nak makan tomyam.
Tapi situasi ni selalu berlaku.
Bila minta kita baby chair,dah habis.
Itu ok lagi.

Satu hal yang menyampah, nampak kita bawa baby tapi orang di meja sebelah kemain sedap sedut hembus sedut hembus asap rokok.
Tak cukup sebatang sambung lagi sebatang.
Wahhhh...
Tau lah tempat makan terbuka tapi bertimbang rasalah sikit.
Kasihan dengan anak kecil yang terpaksa sedut asap rokok korang.
Dah jeling dan buat-buat tempis asap pun tak faham juga.
Jalan terbaik,cepat-cepat makan dan blah.

Sekian,luahan hati mak :)

2 comments:

ayahmamilisa said...

yes..slalu gak berhadapan situasi yang sama ngan zulya..ayahlisa memang tak smoke so sangat sakit hati bila ada insan-insan penting diri yang tak prihatin camni..patut buat larangan merokok jugak di tempat makan kan..:)

Nur Zulya said...

kan.apa salahnya bertimbang rasa sekejap.ye,patut ada signboard macam tu juga.