30 October 2013

Sofea Wean Off

Sedih mak nak cerita pasal ni.
Nangis laju-laju.

Not officially,Sofea stop breastfeed sejak umur dia setahun enam bulan (1y6m).
Sekarang dah setahun tujuh bulan.
Saja tulis secara tak rasmi sebab masih mengharap Sofea kembali menyusu badan.
Niat sebelum ni nak bagi sofea breastfeed sampai umur 2 tahun tapi entah mana silapnya,Sofea tiba-tiba stop.

Pernah cuba bagi sambil pujuk,tapi dia geleng kepala.
Haru makkkk T.T
Memang sejak pregnant ni nipple start sakit tapi Sofea bukan jenis menyusu lama,bila dah tertidur,dia akan lepas sendiri.

Tak apalah,rezeki masih ada tapi anak yang tak nak.Nak paksa,dia melalak.
Mana tau esok lusa dia nak pula tiba-tiba.


Sekian,
Mak yang Mengharap.



9 comments:

Ayu azmir said...

kita doa sama sama yek...

hazlina azmi said...

mmg sedihkan bila tetiba anak tolak susu kita..blogwalking..jemput ke blog saya dan bertukar2 link..;)

Nur Zulya said...

InsyaAllah Ayu.terima kasih :))
Hazlina,memang sedih.terima kasih juga tinggalkan jejak.

Adlilatun Nur said...

Waaaaaaa

Nur Zulya said...

K.adli,ready for Ilma nnti tapi mesti lama lagi kannn..

As Amri said...

sabar mak yang mengharap ye.. nnt bby to born pasang niat lagi

Nur Zulya said...

Hai kak As..
InsyaAllah nanti nak cukupkan dua tahun lagi

Khairunnisa Hamdan said...

hormon yang dikeluarkan semasa ibu mengandung akan buat susu ibu rasa lain sikit. mungkin sebab tu anak tolak minum susu ibu..

Nur Zulya said...

Kmungkinan jugak.susu pun sedikit cair.sebab tu agaknya anak tak nak.