09 November 2011

Inai Nikah


Dah pening-pening nak cari tempat lukis inai akhirnya jumpa juga di Tesco Shah Alam.
memula test dulu untuk sebelah tangan. corak macam ni akak tu caj RM5 sahaja.
teruja sangat!! dah la murah,dekat pula tu



selepas dicuci.puas sental dengan sabun mandi. takut inai tak hilang masa nak buat pula untuk nikah .
 

tengok tu, baru separuh pun dah nampak cantik.design simple ni RM5 sahaja.Lukis inai ni sehari sebelum nak nikah.hebak kan,semua nak buat last minute.


close up sikit

dah siap!!!



hasilnyaa...

kalau nak inai yang murah-murah,cantik-cantik,pegi lah Tesco S.Alam.
paling mahal pun RM20 untuk satu design.
akak tu buka booth di bawah Tesco.
senang nak cari sebab dia lah satu-satunya yang melukis inai.
inai ni tak payah nak tunggu lama2, tak payah nak bawa tido sampai esok pagi.
lepas kering cepat-cepat basuh.
nanti warna tambah pekat.
nak kaler merah jadi pula kaler hitam.
masa basuh tu jangan sental/gosok.alirkan dengan air paip.


2 comments:

intan said...

Salam.. nih tesco shah alam yang kat mana satu nih?

Nur Zulya said...

wslm. sori lmbt reply, bru prsn komen ni. tesco dkt roundabout tu :)