04 April 2011

Edisi masa lapang

mmg tak pernah terfikir pun nak amik tempahan menggubah hantaran ni.
dulu masa bertunang pun terkial2 lagi nak buat tp alhamdulillah berjaya juga buat utk pihak pacik dan macik (kami la tu).
kami punya!!

mmg tiap bulan tak pernah miss beli majalah Pesona Pengantin, terbaik punyaaa!!
byk refer kt sna especially hiasan bunga dan mix match kaler.
lagi pun minat sgt tgk benda2 mcm ni ~ sgt teruja okey!!
klu nak soping, mesti bawa en.tunang sebab dia secara tak rasmi akan jd juri profesional.
dia akn komen klu benda tu tak cantik, match atau tak, dan yg pling best tukang angkt barang!!! :)
tempat utama nk soping brg2 gubahan smestinya di Nilai 3
mmg la jauh dari Shah Alam tp berbaloi sgt.
tgk kiri kanan sume nmpk bunga, bekas hantaran, alas dulang (kdg2 tertengok jg abg bangla, abg pakistan yg dok jual karpet, akak2 yg jual kain pasang,kain langsir) ~ sedikit tergugat jgk nk soping tmpt dorang.
kedai yg selalu ditujui opkos la ZC (da jd member pun), Astana Mayang Sari dan Thank You (tp selalu pegi kedai TY je,hrga bpatutan)
mmg mata ni tak boleh tgk bunga2 cantik skit. mula la membelek sana, membelek sini. kadang2 amik kesempatan amik gmbr walau pun sbenarnya tak bleh!! (curik2 amik ye)
sakit jiwa tgk dorang pnya gubahan hantaran.sangat kreatif!!! terliur trus.. (bleh tak mcm tu) bdiri kt sana berjam2 pun tak apa tp en. tunang da bg hint,dia mula la menguap byk kli ~ mksudnya,jom balik!!!
okey, da puas membebel. kita kembali ke tajuk utama.
tak tau la mcm mana cite ni bermula, ada member ofis (lelaki) nak bertunang,jd dia pun tanya - tanya la siapa yg bleh tolong buat. apa lagi, yg sorang ni mmg minat bt kerja2 mcm tu trus angkat tgn ~ saya!!!
mulanya nk tolong ja tp tuan punya badan decide bg upah pla (kecik tpk tgn, kelab golf subang i tadahkn) 
mula2 mengigil juga, yela first time buat untuk org lain.
da abis bincang2 psl tema, soping2 bru la bleh mula buat
dan hasilnya : 

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

!
!
!
!
chakkkkk!!!! 

bekas buah

untuk cincin

gula2 atau coklat

kain pasang

paling simple, towel

lgkh bendul

lgkh bendul - p'puan

dan masa bt entri ni pun, ,masih dalam proses buat tempahan hantaran utk bertunang dan kahwin.
nti da siap, bleh la update kt belog ni.

CZ:amik upah murah :)
 


4 comments:

Anis Czaj said...

CEPAT UPLOAD PICT HANTARAN!

echaRierie said...

waaa..cantiknya..kaler hijau gitu..my favourite kaler tu..hehe =)

eh..alya, sy tag kamu..jom join law ada ms ea..

http://akuhanyasatu.blogspot.com/2011/04/jiwa-kacau-1st-anniversary-giveaway.html

zulya maira said...

anis,da upload pic ni

zulya maira said...

echaRichie,tks so much!!