02 April 2011

Tudung oh Tudung

terlalu byk fesyen tudung skrg, sebut ja nak apa
kedai tudung pun skrg mcm pisang goreng panasss!! nak beli kat mana? mmg merata tmpt la boleh cari (jgn cri kt kdai motor sudaaa)
skrg ni pun boleh beli tudung d hujung jari, online shop,blog!! lg senang~klik,byr,tgu posmen dtg hantar.
rambang la mata kita nak memilih tudung ni,sampi berjam2 kat kedai tudung smata2 nak cari sehelai tudung shj, naik fed up en.tunang kita menunggu
semua cantik2!!!
nak fesyen apa,bawal,ada awning,syria,shawl,skarf, hijab etc (smpi tak terkejar fesyen tudung ni)
nak material apa,chifon,lycra,soft denim ermm tak tau la pa lg ~
tapi sini ada satu isu, ada stgh hrga tudung mmg tak hengat!! nama fames sikit , mula la harga melambung tinggi. bagi la mocik ni nak merasa pakai tudung korang punya design.kopak jgk poket ni kalau nak bli tudung dorang,tu yg kena fikir 3 atau 4 kali. terfikir jgk, apa yg buat tudung dorang mahal?? (rasanya korang da tau spe dorang tu)
biar la tudung dijadikan fesyen tapi yg semestinya niat adalah untuk menutup aurat
jangan tudung da cun,lawa..tengok baju ketat metat,dada terbentang luas,seluar skinny tak hengat!
huh, masing2 tak sempurna~sama2 la kita berubah ke arah yg baik
renung2kn laaaaa


CZ:suka tgk Heliza AF pkai tudung tp tak reti nk pkai mcm dia.huhuhu

Yuna & Hana Tajima (da lupa amik pic kt mana)



berangan2 nk pkai loose hijab mcm dorang :)


4 comments:

Anis Czaj said...

cik alya kita bersuara...hehehe... tudung memang banyak...tapi orang skang pakai tudung just untuk mengikut fashion bukan utk tuntutan agama...kan??

zulya maira said...

cik anis kita bg komen...btol tu, baik pnya lilitan tudung kt kepala tp ada lg aurat yg tertinggal

♥ MiMi ShAliZa ♥ said...

betul3.......tgk mcm sy tiap ari pakai tudung putih smpai pencen....hahahaah...

Alya said...

mimi,kmu nurse smpi pencen.ahahaha,tak busan ka dari skolah smpi keja tudung putih jaaa