13 June 2013

Bagaimana Detox Badan Dari GMO Dan Pestisid

Detox boleh menjadi sukar pada badan anda dan menyebabkan pelbagai kesan sampingan yang membimbangkan. Lagipun, bahan-bahan yang dikeluarkan biasanya cukup dahsyat, yang terdiri daripada bahan kimia toksik daripada sisa-sisa racun perosak, oleh-produk makanan GMO, ubat-ubatan farmaseutikal, sisa kemoterapi, radikal bebas, logam berat, aluminium, radiasi.
Terdapat banyak ejen detoxing dan kaedah yang disediakan - ada lebih mahal daripada yang lain - dan beberapa menghasilkan pengalaman yang sangat kuat dengan kesan sampingan yang berbahaya. Kami menasihatkan memilih kaedah yang lebih semula jadi.
Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cara untuk menghapuskan bahan-bahan berbahaya perlahan-lahan, dengan kebaikan kepada sistem anda. Teknik-teknik ini mungkin mengambil masa yang lama untuk mencapai penyiapan bahawa sesetengah program detox tegas, namun, jika anda mengambil masa satu atau lebih daripada kaedah semula jadi perlu bekerja untuk anda.

Pektin
Pektin buah-buahan mungkin merupakan kaedah yang paling lembut cemar detoxing. Pektin datang dari bahagian berserabut buah-buahan dan yang paling biasa ditemui di empulur limau, lemon dan buah-buahan sitrus yang lain serta dalam epal. Sumber-sumber lain adalah pektin pisang, anggur, lobak merah, dan kubis. Pektin membantu untuk melepaskan logam berat, bahan kimia dan bahan-bahan lain ke dalam aliran darah, di mana ia mengikat kepada mereka dan rasa mereka dari badan. Hanya makan buah-buahan yang tinggi dalam pektin akan membantu untuk membersihkan sistem anda, atau anda boleh menambah produk pektin ke dalam segelas air, jus anggur organik atau jus veggie segar untuk mempercepatkan proses detox. Berhati-hati dengan pektin yang dijual di kedai-kedai runcit, seperti sesetengah jenama mungkin mengandungi MSG. Semak kedai-kedai makanan kesihatan untuk produk terbaik.


Cilantro
Masakan lazat herba ketumbar, yang berlaku kepada menjadi salah satu detoxifiers paling berkesan dan lembut merkuri, logam berat dan bahan-bahan toksik yang lain. Anda boleh membeli jus ketumbar di kedai-kedai makanan kesihatan atau hanya termasuk herba segar dalam diet anda sebagai pesto atau perasa untuk mengawal jumlah yang digunakan dan menghadkan kesan-kesan sampingan yang tidak diingini. Ia murah dan kerja-kerja tanpa tambahan bahan kimia buatan manusia. Cilantro juga mempunyai ciri-ciri antibakteria dan anti-kulat, cepat mengurangkan jangkitan dan keradangan kerana ia berfungsi untuk membersihkan sistem anda.


Chlorella
Chlorella adalah alga sel sayur-sayuran laut tunggal yang tumbuh di air tawar. Antara yang terbaik rizab cholrella telah datang dari Jepun, namun berhati-hati apabila membeli Jepun Chlorella kerana pendedahan mungkin untuk radiasi dari Fukushima. Chlorella adalah Superfood mudah untuk mencerna terbaik dikenali sebagai seorang yang dapat menghapuskan raksa dan logam berat lain daripada sel-sel. Terlalu banyak Chlorella boleh menghasilkan kesan sampingan - kebanyakannya dalam saluran penghadaman - di mana ia berfungsi terbaik untuk mengikat kepada merkuri, menghapuskan. Mula dengan kuantiti yang rendah dan bekerja sehingga perlahan-lahan untuk detox lembut.

 
Daun Gandum
Jus segar dan rumput seperti gandum atau barli rumput menyediakan satu cara yang sangat baik untuk membuang toksin dari sistem. Wheatgrass adalah tinggi dalam kandungan pemakanan, dan menyediakan vitamin, mineral dan semua sembilan asid amino penting. Wheatgrass boleh menjadi detox kuat, jadi mula perlahan-lahan dengan hanya sedikit jus untuk memastikan ia lembut - 1/2 auns sehari - dan bekerja untuk mengelakkan gejala.
Menggunakan produk detoxing lembut memerlukan anda mengulangi rawatan dalam tempoh masa sehingga semua tanda-tanda telah dibersihkan. Kesan-kesan sampingan mungkin termasuk loya, muntah-muntah, sakit otot dan sakit, pening dan keletihan. Selain itu, detoxing boleh menyebabkan flare-up dalam keadaan yang anda buat sementara waktu. Ia hanya toksin meninggalkan sistem anda dan perlu lulus tidak lama lagi. Jika kesan sampingan yang teruk, mengurangkan kuantiti apa sahaja yang anda gunakan untuk detox. Jika gejala berterusan, berhenti dan berunding dengan pengamal kesihatan semulajadi anda untuk arahan lanjut.

Sumber : undergroundhealth

No comments: