23 March 2013

Resepi Pejam Mata - Pak Choy Dengan Sos Tiram


Kalau korang pernah order di The Chicken Rice Shop menu Pak Choy With Osyter Sauce atau Ipoh Beans Sprout,macam ni la rasa resepi tu.
*Tetiba nak makan TCR wantan mee sup pula.ngidam..ngidam.lalalalala T_T

 
 
Mari jenguk resepi mudah ni.

Bahan-bahan :)
 
6 pokok/seikat pak choy
bawang goreng
daun bawang
3 sudu besar sos tiram
air
minyak masak untuk menumis
sedikit tepung jagung

Cara:

Toskan pak choy yg telah dicelur.
Panaskan minyak masak.
Masukkan sos tiram.
Masukkan air secukupnya. (Kalau nak sos banyak..boleh lebihkan air)
Rasakan gula garam (jika perlu)
Biarkan sos mendidih dan pekatkan menggunakan tepung jagung.
Susun pak choy di dalam bekas yg sesuai.
Tabur bawang goreng dan daun bawang
Siram sos ke atas pak choy
Siap :)))

 



 

No comments:

Post a Comment